Voor iedereen tussen de 6 en 12 jaar die volleybal wil spelen

De Nederlands Volleybal Bond (NeVoBo) heeft iets leuks bedacht voor kinderen: Cool Moves Volley.

Het spel is verdeeld in 6 niveaus. Op elk niveau komt er een nieuwe techniek bij.

Behalve stap voor stap de techniek leren, speel je ook op een kleiner veld met 4 kinderen (i.p.v. 6), het net hangt lager en de bal is lekker zacht. Je begint met opslaan en vangen. Daarna komt de pass erbij. Vervolgens gaat de set-up het spel nog leuker maken en tenslotte de smash. (Op de home pagina kan je direct via de button meer te weten komen over de Cool Moves).

Afhankelijk van je leeftijd en ervaring word je ingedeeld in een team. Het is slim om eerst even de techniek onder de knie te krijgen voordat je wedstrijden gaat spelen. Als je komt kijken mag je 3x gratis meetrainen.

Behalve trainen spelen we ook wedstrijden. Tussen november en april worden ongeveer 10 toernooien gespeeld. Tijdens zo'n toernooi speelt elk team gemiddeld 3 wedstrijden. En een wedstrijd bij de mini's duurt altijd 16 minuten. Het voordeel van deze toernooien: je bent niet elke zaterdag op pad én je speelt meerdere wedstrijdjes op een ochtend. Waar spelen we dan? In Putten, Harderwijk, Nunspeet, Zeewolde, Uddel, Dronten, Elburg en Hierden.
                                                                                                                
Kleding: Je krijgt een sponsor-shirt van Pauwervoll aan het begin van het seizoen. Deze houd/was je zelf en lever je aan het einde van het seizoen weer in. Een witte sportbroek mag je zelf aanschaffen én indoor-sportschoenen (lichte zool).
Tenslotte mag je kniebeschermers aanschaffen (niet verplicht, wel fijn voor je knieën).           
Als je mee gaat doen aan de toernooien, dan verwachten we van je ouders/verzorgers dat zij mee helpen door te rijden en/of te coachen. Als we dit allemaal samen doen, dan is iedereen maar een paar keer per seizoen aan de beurt.
 
Voor spelregels voor het CMV die gelden voor 2013 – 2016, klik hier
 
Heb je nog vragen, mail naar:
cmv@pauwervoll.nl